Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2025
Αντίστροφα έχουν ξεκινήσει και μετρούν οι οπαδοί της Eurovision για τον τελικό του μουσικού διαγωνισμού στις 17 Μαΐου στη Βασιλεία της Ελβετίας.
Μετά την ολοκλήρωση του Α' ημιτελικού, το βράδυ της Τρίτης 13 Μαΐου και τον αποκλεισμό της Κύπρου, σειρά έχει απόψε στις 22:00 ο Β' ημιτελικός και η ελληνική συμμετοχή με την Κλαυδία, στην προσπάθειά της Ελλάδας να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.
Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 7η θέση του Β’ Ημιτελικού (15 Μαΐου), με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», μια δημιουργία σε σύνθεση των Arcade και της Klavdia και στίχους των Arcade. Creative director της ελληνικής συμμετοχής είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Η «Αστερομάτα» θα παρουσιαστεί στη Βασιλεία, με το σκηνικό να ενισχύει την αφήγηση του τραγουδιού που θέτει στο επίκεντρο τον αποχωρισμό: Ο αποχωρισμός με όποιο νόημα έχει για τον καθένα, στην προσωπική του διαδρομή που οδηγεί στο Φως.
Τη δημιουργική ομάδα της σκηνικής εμφάνισης συνθέτουν οι: Χρήστος Μαγκανάς (video artist), Deux Hommes (fashion designer), Γιάννης Μουρίκης (set designer), Γιώργος Τέλλoς (light designer).
Να σημειωθεί πως στον δεύτερο ημιτελικό θα λάβουν μέρος 16 χώρες. Από αυτές, οι 10 με την υψηλότερη βαθμολογία θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό.
Η Κλαυδία με το τραγούδι «Αστερομάτα» θα εμφανιστεί στην 7η θέση του διαγωνισμού.

Τα προγνωστικά
Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων η Κλαυδία φαίνεται να εξασφαλίζει μία θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου αφού σήμερα έχει σημειώσει άνοδο. Αυτή τη στιγμή η Αστερομάτα βρίσκεται στην 7η θέση του δεύτερου ημιτελικού με μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης. Αυτό όμως είναι απλά μία πρόβλεψη αφού οι ανατροπές μπορούν να συμβούν όπως είδαμε με τον αποκλεισμό της Κύπρου που είχε φαινομενικά μία εύκολη πρόκριση.
Ο δεύτερος ημιτελικός φέρνει στην πρώτη θέση το Ισραήλ ενώ η πεντάδα συμπληρώνεται από τις Αυστρία, Φιλανδία, Μάλτα και Αυστραλία.
Όσον αφορά στον τελικό και τα προγνωστικά η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 22η θέση.
Οι διαγωνιζόμενες χώρες θα εμφανιστούν με την εξής σειρά:
Αυστραλία
Μαυροβούνιο
Ιρλανδία
Λετονία
Αρμενία
Αυστρία
Ελλάδα
Λιθουανία
Μάλτα
Γεωργία
Δανία
Τσεχία
Λουξεμβούργο
Ισραήλ
Φινλανδία
Θυμίζουμε πως τα αποτελέσματα του πρώτου ημιτελικού ανέδειξαν δέκα χώρες που εξασφάλισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου.
Οι χώρες που προκρίθηκαν, είναι:
Νορβηγία
Αλβανία
Σουηδία
Ισλανδία
Ολλανδία
Πολωνία
Σαν Μαρίνο
Εσθονία
Πορτογαλία
Ουκρανία
Στη Eurovision 2025 συμμετέχουν 37 χώρες, από τις οποίες οι έξι συμμετέχουν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό, δηλαδή οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Ελβετία. Στον Α’ Ημιτελικό εμφανίζονται και ψηφίζουν η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελβετία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα τραγούδια που θα προκριθούν από κάθε Ημιτελικό, καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από την ψήφο του κοινού.
Σχετικά

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την τρίτη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη στην Κύπρο
Καλοκαιρινές βραδιές με αγαπημένα τραγούδια σε τρεις επαρχίες του νησιού

O αγαπημένος φαγκοτίστας του Φεστιβάλ της Γαλλικής Ραδιοφωνίας είναι Ελληνοκύπριος
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 15 Ιουλίου

Οι Macumba στον κήπο του Τεχνόπολις 20 για μουσικές καλοκαιρινές
Η μπάντα έχει συνεργαστεί με διακεκριμένες προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Jazz και World Music σκηνής

Οι 30 top συναυλίες του Ιουνίου στην Κύπρο
Ο Ιούνιος φέρνει μαζί του μουσικές ανάσες δροσιάς, μετατρέποντας το νησί σε ένα ζωντανό μουσικό σκηνικό

Ο Hovig έρχεται να μας ξεσηκώσει σε ένα καλοκαιρινό πάρτι
Το καλοκαίρι γεμίζει με μουσική και διασκέδαση

Eurovision: Η Ισπανία σκέφτεται να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό
Εάν η EBU δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του, ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVE φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας από τον διαγωνισμό

Το Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ ανακοίνωσε ακόμα μία συναυλία
Ανακοινώθηκε η 2η από τις 3 Hip Hop συναυλίες του φετινού Φεστιβάλ

Sicario: To μυστηριώδες αγόρι με τη μάσκα, έρχεται για ένα live δίπλα στη θάλασσα
Ο καλλιτέχνης πίσω από τη μάσκα ξεχωρίζει με τα τραγούδια του.

Θοδωρής Φέρρης: Αυτό είναι το καλοκαιρινό venue στη Λευκωσία που θα στηθεί αποκλειστικά για εκείνον
Μάθε λεπτομέρειες για τη βραδιά – υπερπαραγωγή

Minthis Music Festival 2025: Μια Συμφωνία Κομψότητας και Πολιτισμού
Η Κύπρος στο Παγκόσμιο Μουσικό Στερέωμα

Ο Δήμος Αναστασιάδης έρχεται Κύπρο για ένα άκρως καλοκαιρινό live στην Αγία Νάπα
Μόλις ανακοινώθηκε η καλοκαιρινή του περιοδεία

Οι Μπλε και ο Rous συναντιούνται στην Κύπρο το καλοκαίρι
Τραγούδια και μελωδίες ξεχωριστές, μοναδικές, διαχρονικές και σύγχρονες, που ενώνονται σε μια αναπάντεχη αλλά πολυαναμενόμενη σύμπραξη